KONTAKT: +389 2 609 0137 | contact@mer.com.mk

Gazsjellësi ka depërtuar në Vodno, ai do të arrijë në Gostivar deri në fund të vitit
E shpallur në: 16.05.2019 REN SHA Shkup

 Gazsjellësi Shkup-Tetovë-Gostivar do të përmbushë afatin e përfundimit deri në fund të vitit dhe pjesa e gazsjellësit nga Negotina në Manastir mund të përfundojë edhe para afatit, në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm, siguron drejtori i Resurseve Energjetike Nacionale (REN), Bajram Rexhepi.

 
 -Punimet në aksin Shkup-Tetovë që është ndërtuar mbi 50% janë intensifikuar. Punimet janë kryer njëkohësisht në shumë pika. Deri në Tetovë duhet të përfundojmë një pjesë të vogël, rreth 5-6% të shpronësimit të tokës dhe shpronësimi për pjesën drejt Gostivarit tashmë po ndodh. Besoj se kjo do të shkojë shpejt dhe rruga do të përfundojë deri në fund të vitit siç është planifikuar, mbase edhe më herët - thotë Rexhepi.
 
-Pjesa e kësaj rruge, e cila ishte e diskutueshme për aktivistët civilë, sipas Rexhepit, tashmë është përfunduar dhe ne jemi duke punuar në kilometrin e fundit.
 
- Ne tashmë jemi gati në Vodno. 95% e rrugës është shpuar dhe tubat janë hedhur. Tani jemi duke punuar në një kilometër. Kjo pjesë e itinerarit është 9.3 km dhe pres që të përfundojë deri në gusht - thotë Rexhepi.
 
Ai sqaron se në të njëjtën kohë po bëhen punime ndërtimore në pjesën Hipodrom-Trubarevo, ku kjo pjesë e gazsjellësit duhet të lidhet me gazsjellësin tashmë të ndërtuar të ndërmarrjes GA-MA.
 
Aksi i gazsjellësit Shkup-Tetovë-Gostivar është në gjatësi prej 78 km plus lidhja me Tetovën në gjatësi prej 10 km. Gazsjellësi është ndërtuar nga ndërmarrja Rapid Bild nga Kumanova dhe vlera e punimeve të ndërtimit është rreth 29 milion EUR.
 
Rruga e dytë nga tubacioni i gazit Negotinë-Kavadarci-Manastir në gjatësi prej 92 km ka një realizim prej 55%. Kompania Rapid Bild nga Kumanova dhe kompania Granit nga Shkupi kanë punuar në këtë rrugë. Kjo pjesë e tubacionit të gazit do të kushtojë 37 milion EUR.
 
Kjo pjesë e gazsjellësit, sipas drejtorit të REN, Rexhepi, do të përfundojë para afatit, në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm. Në këtë pjesë ka disa probleme me shpronësimin e tokës. Gjegjësisht, për disa fusha, procedura e shpronësimit është para Gjykatës Administrative.
 
Prioriteti kryesor në këtë pjesë të gazsjellësit, sipas Rexhepit, është lidhja e ndërmarrjes FENI, e cila do të konsumojë 100 m3 gaz në vit, por ka gjithashtu një interes të fortë midis kompanive në rajonin e Pellagonisë.