КОНТАКТ: +389 2 609 0137 | contact@mer.com.mk

ВО ЖИВО: Дебата во Град Скопје за гасоводот на Водно
Објавено на: 03.09.2018 НЕР АД Скопје

Град Скопје денеска организира јавна дебата за изградбата на гасоводот на Водно на која градоначалникот Петре Шилегов покани претставници на надлежните државни органи, како и граѓански здруженија кои покажаа загриженост поради проектот.

– Очекувам на дебатата да го почнеме процесот на соочување факти и аргументи. Од средбата ќе има пренос „лајф стрим“ и верувам дека сите медиуми ќе му дадат значење. Мислам дека така главните поенти од таа дебата можат да бидат пренесени на сите национални, регионални и локални телевизии. Така видливоста би била поголема отколку да има дебата на некоја телевизија со национална концесија, најави пред дебатата Шилегов.

МИА директно ќе ја пренесува дебатата на својата веб страница www.mia.mk, на YouTube и на Facebook.