КОНТАКТ: +389 2 609 0137 | contact@mer.com.mk

Скопје - економски форум
Објавено на: 01.03.2023 НЕР АД Скопје

 На економскиот форум, што се одржа денес во Скопје, во присуство на премиерот на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на Косово, Албин Курти и на Црна Гора, Дритан Абазовиќ, на панелот за енергетски предизвици разговаравме за тоа што сме направиле да се диверзифицираат изворите на снабдување со природен гас и како да станеме целосно независни од зависноста на рускиот гас.