КОНТАКТ: +389 2 609 0137 | contact@mer.com.mk

Заварување на последна цевка ЛОТ 2 Неготино - Битола
Објавено на: 30.11.2022 НЕР АД Скопје

 Денес , заедно со премиерот Ковачевски и министерот за транспорт и врски Бочварски , извршивме увид во заварувањето на последната цевка на делницата Неготино - Битола,со што и завршија градежните работи на оваа делница. Ова практично значи дека делницата од 188км Клечовце - Битола ќе се спои и ќе се стави наскоро во употреба. Исто така, се очекува многу скоро да завршат градежните работи на делницата Скопје- Тетово- Гостивар.