КОНТАКТ: +389 2 609 0137 | contact@mer.com.mk

Средба на Крешник Бектеши и Бајрам Реџепи со министерот за енергетика на Турција Фатих Донмез
Објавено на: 08.02.2021 НЕР АД Скопје

 Средба на министерот за економија на РСМ, Крешник Бектеши и директорот на НЕР АД Скопје, Бајрам Реџепи со министерот за енергетика на Турција, Фатих Донмез.

На средбата се разговараше за можните правци на развојот на полето на енергетика, земајќи ги предвид движењата на енергетските политики во светски и европски рамки и особено во рамките на Енергетската заедница.

Министерот Бектеши на состанокот потенцираше дека Стратегијата за развој на енергетиката на Република Северна Македонија до 2040 година ги дава можните правци на развојот на енергетскиот сектор во нашата земја, земајќи ги предвид движењата на енергетските политики во светски и европски рамки и особено во рамките на Енергетската заедница.